• boeken via een adviseurs
    Tenerife
  • boeken via een adviseurs
    Tenerife

Tenerife

Duik de geschiedenis in op Tenerife

Tenerife bewijst dat strand prima samengaat met historie. Na een dagje luieren is er toch niets fijner dan wat cultuur te snuiven? Het noorden van Tenerife heeft tal van interessante plaatsen waar je door de oude straten kunt struinen, op zoek naar de mooiste verhalen.

Het oude stadscentrum van Puerto de la Cruz is in 1985 uitgeroepen tot historisch erfgoed en bevat meer dan 140 beschermde gebouwen. In het zeemanskwartier La Ranilla vind je de voormalige huisjes van vissers. De stad staat ook bekend om street-art, schilderachtige architectuur en ruime keuze in restaurants en winkels.

La Laguna staat op de Unesco Werelderfgoedlijst als de eerste niet-versterkte Spaanse koloniale stad en heeft model gestaan voor veel koloniale steden in Amerika, zoals Havana, Lima en Cartagena. Bijna het hele stratenplan uit de 15e eeuw is intact gebleven en in elke straat vind je prachtige gebouwen. Het centrum is autovrij, dus je kunt hier ongestoord rondstruinen.

Het meest authentieke dorpje op het eiland is misschien wel Garachico. Totdat een vulkaanuitbarsting Garachico in 1706 overvloeide, diende het stadje als belangrijke havenstad. Nu is het stadje gerestaureerd en mooier dan ooit tevoren! Het San Francisco klooster en de Santa Ana kerk mag je tijdens een bezoek niet missen.

 

Historische plaatsen in het noorden van Tenerife

Na een dagje heerlijk aan het strand is er toch niets fijner dan de omgeving verkennen en wat cultuur te snuiven? We tippen drie historische plaatsen in het noorden van Tenerife waar je heerlijk de geschiedenis in kunt duiken.

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz heeft van alles te bieden, in de stad kun je lange wandelingen langs de kust maken en de mogelijkheden om te winkelen of eten zijn eindeloos. Het prachtige oude stadscentrum is in 1985 uitgeroepen tot historisch erfgoed en bevat meer dan 140 beschermde gebouwen. Vanaf het centrale plein Plaza del Charco kun je de ontdekkingstocht beginnen langs de gebouwen Casa de la Aduana of Casa Miranda. Bezoek ook het voormalige zeemanskwartier La Ranilla. In deze wijk vind je de voormalige huisjes van vissers en hun familie. Behalve de historie, staat de wijk bekend om kunst, schilderachtige architectuur en de ruime keuze in restaurants en winkels.

La Orotava

La Orotava

Het stadje La Orotava ligt iets ten zuidwesten van de hoofdstad Santa Cruz, in het midden van de prachtige gelijknamige vallei. Het centrum van La Orotava is Beschermd Historisch Erfgoed en dat is niet zonder reden. Het valt op door de bijzondere gebouwen, waarvan de meeste nog in originele staat verkeren. La Orotava ademt de typische Canarische architectuur en heeft een statige sfeer met alle koloniale huizen en steegjes. Het stadje komt tot leven tijdens de Corpus Christi-feesten. Het centrale plein Plaza del Ayuntamiento vormt tijdens het feest één groot tapijt van gekleurd zand uit het nabijgelegen natuurpark Parque Nacional del Teide, waarop religieuze motieven worden afgebeeld. Bewoners maken schitterende bloementapijten rondom het plein.

La Laguna

La Laguna

San Cristóbal de La Laguna is een bruisende studentenstad met de oudste universiteit van de Canarische Eilanden en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst als de eerste niet-versterkte Spaanse koloniale stad. Het heeft model gestaan voor veel koloniale steden in Amerika (Havana, Lima, Cartagena, etc.). Bijna het hele stratenplan uit de 15e eeuw is intact gebleven en in elke straat zie je de meest prachtige gebouwen. Het centrum is autovrij, dus je kunt hier ongestoord rondstruinen. Loop zeker even langs het oude Casa de los Capitanes (Kapiteinshuis, incl. binnenplaats), waar zich ook het toeristenbureau bevindt. Ook het Historisch en Antropologisch Museum ‘The Lercaro House’ is een bezoek waard.

Garachico

Garachico

Totdat een vulkaanuitbarsting Garachico in 1706 overvloeide, diende het stadje als belangrijke havenstad. Veel gebouwen zijn prachtig gerestaureerd en daardoor kent het stadje meer charme dan ooit tevoren. Rond het Plaza de la Libertad zie je enkele gebouwen die de vulkaanuitbarsting wel hebben overleefd, zoals het San Francisco klooster en de Santa Ana kerk. Slenterend door het centrum voel je meteen de gemoedelijke sfeer, ben je tussen de locals en kom je vanzelf op leuke pleintjes terecht, omringd door palmbomen. Als je nog wat verder loopt, dan kun je naar het uitkijkpunt Mirador El Emigrante wandelen. Hier geniet je van een prachtig uitzicht over het dorp, de zee en de massieve zwarte lavastromen.

Logo Tenerife

HolidayPlanners biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Zoek op kaart?