• boeken via een adviseurs
    Grand Train Tour Switzerland

Grand Train Tour of Switzerland

Grand Tour of Switserland 

11 grote meren, 4 officiële talen, 5 UNESCO-werelderfgoedlocaties en tussentijds 1280 kilometer aan magnifieke uitzichten. Tijdens de Grand Train Tour of Switzerland reis je met panoramatreinen naar alle hoogtepunten en bezienswaardigheden van Zwitserland, het hele jaar door. Stap in, ga lekker zitten en geniet, waar je maar wilt.

 Grand Tour of Switserland

Ontdek alle uitzichten en bezienswaardigheden die Zwitserland te bieden heeft, terwijl je comfortabel per trein reist. De Grand Train Tour of Switzerland combineert de mooiste panoramalijnen tot een unieke route. De richting of duur van de reis liggen niet vast. Je kunt in- of uitstappen, waar je maar wil. Of dat nu in Zermatt of St. Moritz is, in het kanton Ticino of in de Lavaux, bij de Rijnwatervallen of aan het meer van Luzern. En het beste? Voor de hele toer heb je maar één kaartje nodig – de Swiss Travel Pass.

Grand Tour of Switserland

Voor de volgende etappes voegt de Grand Train Tour of Switzerland de meest panoramische treinritten samen tot een adembenemende route. Deze 1280 kilometer, 8 Etappes, lange treinreis loopt het hele jaar door van de meest charmante Zwitserse steden naar hotspots in de Alpen, door Unesco-werelderfgoed locaties en langs wereldberoemde bezienswaardigheden en hoogtepunten.

 Grand Tour of Switserland

Grand Train Tour of Switzerland Glacier Express

We pikken er 3 etappes van de 8 even uit. Etappe 4 of te wel sectie 4 van de Grand Train Tour. Van Zermatt naar St. Moritz. De Glacier Express gaat door de Alpen en verbindt het trendy Zermatt aan de voet van de Matterhorn met het al even mondaine St. Moritz. Op de acht uur durende rit door de bergachtige kantons Wallis, Uri en Graubünden gaat de trein door 91 tunnels en over 291 bruggen. Vrij uitzicht op een imposant berglandschap, diepe ravijnen en pittoreske dalen – allemaal vanuit het comfort van de treinwagen. 

Grand Train Tour, section 5. Van St. Moritz – Tirano – Lugano

Van gletsjers tot palmbomen. De Bernina Express overbrugt taalgebieden en culturen en creëert een gevoel van geluk. De ene highlight volgt de andere op: de glinsterende Morteratschgletsjer en het 2253 m hoge Lago Bianco. De diep turquoise kleur van het meer contrasteert prachtig met het omliggende alpenlandschap. Vanaf het UNESCO-werelderfgoedtraject van de Rhätische Spoorwegen gaat de trein al kronkelend over de Berninapas en door het schilderachtige Val Poschiavo naar Tirano in Italië. De reis gaat verder met de Bernina Express Bus door het Valtellina-dal en via het Comomeer naar Lugano. 

Grand Train Tour, section 6. Lugano – Bellinzona – Fluelen- Luzern. 

Panoramareis per trein en boot. De Gotthard Panorama Express (april – oktober) brengt bezoekers van het mediterrane Ticino via de wereldberoemde Gotthard-panoramaroute en door het machtige Reussdal in Uri naar Flüelen. Van de panoramatrein met persoonlijke reisbegeleiding stap je hier over op een stoom- of motorschip. De boot glijdt rustig over het Vierwoudstedenmeer en door de door imposante bergen omringde traditionele oerkantons naar Luzern. Bij wijze van alternatief rijdt de Treno Gottardo (het hele jaar door) via de Gotthard-panoramaroute naar Luzern.

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. HolidayPlanners biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op. 

Logo zwitserland

Zoek op kaart?