• boeken via een adviseurs

Per camper door The Great American West

Wilde bizons, adelaren en onaangetaste natuur. We hebben het over The Great American West.

De uitgestrekte wegen, rijke cultuur, geschiedenis en ontelbare bezienswaardigheden maken deze regio de perfecte locatie voor een camperreis door de Verenigde Staten. Graag inspireren we je met deze nieuwsbrief over jouw droomcamperreis door Montana, Idaho, North Dakota, South Dakota & Wyoming!

Een camperreis door deze regio start je gemakkelijk vanuit Denver, Minneapolis, Portland, Seattle, Bozeman of Billings. Alles over de bijzonderheden en must-visits onderweg lees je hieronder.

Camper USA


Rijd door enorme Nationale Parken

Een van de meest populaire bezienswaardigheden in de staten van de Great American West zijn de enorme National Parks, met een overvloed aan wilde dieren, prachtige uitzichten, wandelpaden en andere activiteiten. Een must-visit tijdens jouw USA-camperreis! Naast het eerste en oudste Nationale Park, Yellowstone, vind je in dit gebied ook Glacier National Park, met prachtige gletsjers en meren. Of wat dacht je van Theodore Roosevelt National Park, vol wilde mustangs en bizons en de ruige schoonheid van de Badlands in South Dakota? Wanneer je ’s avonds naar de sterren wilt kijken is een bezoek aan Craters of the Moon National Park een absolute must. Overigens zijn er ontzettend veel camperplekken binnen en buiten de parken, dus maak je daarover maar geen zorgen.

National Parks USA


Spot wildlife onderweg

Het zal niet vaak voorkomen dat je met je camper in de file staat in deze regio. Maar als dat wel het geval is, komt dat hoogstwaarschijnlijk door de wilde dieren die er rondlopen! Het kan zo maar zo zijn dat je ineens voor een kudde bizons stil moet staan. De gouden regel in de parken: dieren hebben áltijd voorrang! Dus rijdt er rustig langs, of stop even totdat de dieren van de weg af zijn. Andere dieren die je wellicht zal spotten in deze regio zijn grizzlyberen, prairiehonden, elanden, adelaren, wilde mustangs, wolven en nog veel meer. Genoeg te zien dus vanuit een camper!

Wildlife USA


 

Verblijf op unieke campgrounds

Dit grote en uitgestrekte gebied heeft verschillende kampeerplekmogelijkheden. Denk aan gezellige campgrounds met kampvuurtjes, ‘s mores en Amerikaanse western gastvrijheid. Vaak gaat een bezoekje aan de regio gepaard met een bezoek aan Amerika’s eerste Nationale Monument, Devils Tower. Het is dan ook goed om te weten dat je aan de voet van deze enorme rotsformatie kan verblijven met je camper. Een geweldige locatie met prachtige zonsop- en ondergangen. Andere campground tips zijn; Ceder Pass Lodge (South Dakota), Bismarck KOA (North Dakota), Redfish Lake (Idaho) en Bighorn Canyon (Montana).

Camper USA


Leer van de Native Americans en cowboys

Door deze staten reis je door de rijke geschiedenis van de VS. Van historische stadjes zoals Deadwood, waar de saloons nog altijd drukbezocht worden, tot stadjes zoals Cody, waar in de zomer iedere avond een rodeo plaatsvindt. Ook wordt er nog stilgestaan bij historische gebeurtenissen zoals bij het Little Bighorn Battlefield National Monument. In North Dakota zijn er verschillende Native American reservaten waar jij als bezoeker de unieke kans krijgt om een van de vele traditionele evenementen genaamd ‘powwows’ bij te wonen. Ter ere van de Lakota-Leider Crazy Horse wordt het grootste beeldhouwwerk in de VS gemaakt dat jij kan spotten vanuit jouw camper. Een echte must-do, en dat op slechts 30 minuten afstand van het beroemde Mount Rushmore.

Campinggrounds USA


Rijd over Scenic Byways

Tijdens een camperreis ben je vaak onderweg. Maar wat als de route zelf al een toeristische bestemming is? In de VS heten dit soort wegen Scenic Byways. Dit zijn officieel erkende wegen met archeologisch, cultureel, historisch, recreatief of landschappelijke bijzonderheden. En wist je dat er in Idaho, Montana, North Dakota, South Dakota en Wyoming meer dan 50 van dit soort wegen zijn? Hier stap je met plezier in je camper om van A naar B te rijden!

Scenic Byways - USA

Logo Great American West

HolidayPlanners biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

Zoek op kaart?